Τμήματα

Ψυχοενεργειακή Προσέγγιση ©

Η Συνθετική Ψυχοενεργειακή Προσέγγιση ιδρύθηκε το 1997 από τον Ιωάννη Ψάρρα στο Χώρο Πολιτισμού και Έρευνας “ΣΥΝΘΕΣΙΣ” και έχει ως βασικό της εγχειρίδιο την Εσωτερική Ψυχολογία της Αλίκης Μπέιλη. Απαρτίζεται από τον βασικό τριετή κορμό της ψυχοενεργειακής, το μονετές σεμινάριο στην γέφυρα και τέλος το εξειδικευμένο τμήμα αναλυτών. 

Λόγος περί Φόβου

Εξειδικευμένο μονοετές σεμινάριο προσέγγισης, γνώσης και επεξεργασίας του φαινομένου του φόβου. Mια σύνθεση εσωτερικών διδασκαλιών και σύγχρονων ψυχαναλυτικών - ψυχοθεραπευτικών μεθόδων. Αναλυτικά οι ενότητες εντός της σελίδας.

Σύνδρομο Εγκατάλειψης

Το θέμα της εγκατάλειψης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας μέσα από ένα μονοετές σεμινάριο που απευθύνεται σε ενήλικες, που έχουν αντιληφθεί στην προσωπική τους ζωή τα ακραία και εξουθενωτικά αισθήματα εγκατάλειψης και που παρά την προσπάθειά τους ή την -τυχόν- επί μακρόν ανάλυση, δεν έχουν καταφέρει να τα ερμηνεύσουν επαρκώς, ούτε και να τα αποφύγουν.

Εσωτέρα Θεραπευτική

Η Εσωτέρα Θεραπευτική είναι μια συγκεκριμένη ενεργειακή θεραπεία που ασχολείται με το αιθερικό σώμα του ανθρώπου. Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει πώς να εναρμονίζει και να εξισορροπεί την ενέργεια αυτή, βοηθώντας στην καλή υγεία και ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού. Διάρκεια σπουδών δυο έτη.

Η Γιόγκα της "Σύνθεσις"

Η λέξη Γιόγκα προέρχεται από την Σανσκριτική ρίζα “γιουγκ” που σημαίνει ένωση και κατά συνέπεια η άσκησή της αποσκοπεί στη σχέση ψυχής - σώματος ώστε αυτά τα δύο να αποτελέσουν ένα λειτουργικό όλο. Επομένως η τακτική εξάσκηση οδηγεί σε σωματική υγεία αλλά και πνευματική εξέλιξη, μέσα από μια μέθοδο που πετυχαίνει σωστό έλεγχο σώματος, αναπνοής και συγκέντρωσης.

Σχέση Θεραπευτή Θεραπευόμενου

Το τμήμα έχει διάρκεια ένα έτος και απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με οποιοδήποτε τομέα θεραπείας. Δίνεται έμφαση στην υποστήριξη και την εποπτεία του θεραπευτή, καθώς και στην ουσιαστική σχέση μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, ως ένα από τα βασικά στοιχεία που οδηγεί στην ίαση.

Εικαστική Ψυχοθεραπεία

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από παιδιά και εφήβους μέχρι ενήλικες και ηλικιωμένους και εφαρμόζεται τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο, σε ζευγάρια ή και οικογένειες. Είναι ιδιαίτερα βοηθητική σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να εκφραστούν λεκτικά και δεν απαιτεί κανένα ιδιαίτερο «ταλέντο» ή εικαστικές γνώσεις, παρά μόνο την επιθυμία για αυτοβελτίωση και αυτογνωσία.