Η ΓΙΟΓΚΑ ΤΗΣ “ΣΥΝΘΕΣΙΣ”

Η λέξη Γιόγκα προέρχεται από την Σανσκριτική ρίζα “γιουγκ” που σημαίνει ένωση και κατά συνέπεια η άσκησή της αποσκοπεί στη σχέση ψυχής-σώματος ώστε αυτά τα δύο να αποτελέσουν ένα λειτουργικό όλο.
Επομένως η τακτική εξάσκηση οδηγεί σε σωματική υγεία αλλά και πνευματική εξέλιξη, μέσα από μια μέθοδο που πετυχαίνει σωστό έλεγχο σώματος, αναπνοής και συγκέντρωσης.
Για την παρακολούθησή της, δεν απαιτείται να υπάρχουν ιδιαίτερες ικανότητες (όπως ευλυγισία), καθώς είναι ένα είδος άσκησης εφικτό από όλους.
Η κάθε άσκηση μπορεί να προσαρμοστεί στις σωματικές δυνατότητες του καθενός (με παραλλαγές και βοηθήματα), αυξάνοντας έτσι την ευλυγισία, τη δύναμη και την αντοχή, πάντα με σεβασμό προς το σώμα.

Ένα μάθημα Γιόγκα διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και συνήθως περιλαμβάνει τα εξής:

• Κινητικές ασκήσεις (Καράνες)
• Στατικές ασκήσεις (Ασάνες)
• Αναπνοές (Πραναγυάμα)
• Βαθιά χαλάρωση

Διδάσκει η Αλεξάνδρα Βόντα
ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ
Η Αλεξάνδρα Βόντα παράλληλα, ως πιστοποιημένη δασκάλα της γιόγκα αλλά και ως πτυχιούχος του τμήματος Μαιευτικής του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας και ως μητέρα, διδάσκει εξειδικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων, χαλαρώσεων, αναπνοών ειδικά για εγκύους, τόσο σε ατομικές συνεδρίες, όσο και σε ομάδα.